Ihmisten kokoisille ideoille!

KESKIPISTE-LEADER RY  on maaseudun
kehittämisyhdistys toiminta-alueenaan
Haapajärven, Haapaveden, Kärsämäen,
Nivalan, Pyhännän, Pyhäjärven,
Reisjärven ja Siikalatvan kunnat.

Etusivulle

Lisärahoitusta Keskipiste-Leaderille

16.11.2017

KESKIPISTE-LEADERILLE MITTAVA LISÄRAHOITUS

Alueen elinvoiman edistämiseen 0,8 miljoonaa euroa

Maa- ja metsätalousministeriön 14.11.2017 tekemän päätöksen mukaan 24 parhaiten työssään menestynyttä Leader-ryhmää saa lisärahoitusta. Keskipiste-Leader ry saa suurimman yksittäisen lisärahoituksen eli 840 000 euroa. Näin käytettävissä oleva rahoituskehys ohjelmakaudelle 2014-2020 kasvaa 10 prosentilla 8,9 miljoonaan euroon.

 

Lisäkehystä myönnettiin ryhmille sen perusteella, kuinka hyvin ryhmät olivat onnistuneet toteuttamaan omia tavoitteitaan. Keskipiste-Leader on erityisesti onnistunut aktivoimaan uusia yrityksiä sekä nuoria mukaan toimintaan. Lisäksi alueelle on rahoitettu myös runsaasti erilaisia yleishyödyllisiä harrastus- ja kokoontumispaikkoja. Keskipiste-Leaderin vuotuinen rahoitus on noin miljoona euroa ja vuosien 2014-2017 aikana Leader-tukea on ohjattu alueelle yhteensä 4,6 M€.

 

Keskipiste-Leaderin alueella rahoituksen kysyntä on ollut todella vilkasta sekä yritysten että yhteisöjen parissa. Kaikkiin rahoituskelpoisiin hankkeisiin rahaa ei ole riittänyt. Nyt saatu lisärahoitus on erinomainen apu ja mahdollistaa entistä useamman yrityksen tai yhdistyksen tukemisen. Samalla lisäraha on myös osoitus ja kiitos siitä hyvästä työstä, jota Keskipiste-Leader alueen kehittymisen eteen tekee, toteaa Keskipiste-Leaderin toiminnanjohtaja Ilkka Peltola.

Lisämäärärahaa haki 46 Leader-ryhmää ja arvioinnin perusteella Maa- ja metsätalousministeriö myönsi rahoitusta 24 ryhmälle yhteensä noin 9 M€. Toiminnassaan parhaiten edistyneiden Leader-ryhmien on mahdollista saada lisärahoitusta kaksi kertaa ohjelmakauden 2014-2020 aikana. Toinen kehystarkistus on vuonna 2020.

 

Maa- ja metsätalousministeriön tiedote 15.11.

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle

Facebook
Keskipiste-Leader - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu