Ihmisten kokoisille ideoille!

KESKIPISTE-LEADER RY  on maaseudun
kehittämisyhdistys toiminta-alueenaan
Haapajärven, Haapaveden, Kärsämäen,
Nivalan, Pyhännän, Pyhäjärven,
Reisjärven ja Siikalatvan kunnat.

Etusivulle

Hyrrä-valtuudet siirtyvät Suomi.fi -palveluun!

08.10.2020

tärkeää tietoa Hyrrä-valtuuksista!

 

Katso-tunnukset eivät toimi viranomaisten verkkopalveluissa enää vuodenvaihteen jälkeen.

Katso-palvelun käyttö päättyy 31.12.2020. Katso-palvelun korvaavat Suomi.fi-tunnistus ja Suomi.fi-valtuudet. Myös Leader-tukien hakijoiden kannattaa hoitaa Suomi.fi-valtuudet kuntoon nyt, jotta asiointi  mm. Hyrrän kanssa sujuu myös Katso-palvelun päättymisen jälkeen.

 

Katso-tunnusten sijasta asiointipalveluihin kirjaudutaan jatkossa vahvoilla henkilökohtaisilla tunnistusvälineillä kuten verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella, poliisin myöntämällä henkilökortilla tai Digi- ja väestötietoviraston myöntämällä toimikortilla.

Erillisiä tunnuksia Suomi.fi-valtuuksien käyttäjä ei tarvitse. Katso-tunnukset jäävät kokonaan pois käytöstä.

 

Miten tämä vaikuttaa Hyrrä-asiointiin

Jos sinulla on yksin yrityksen tai yhteisön asiointi- ja nimenkirjoitusoikeus kaupparekisterissä, YTJ:ssä tai yhdistysrekisterissä, voit asioida suoraan Hyrrä-asiointipalvelussa ilman erillisiä valtuutuksia.

 

Jos haluat valtuuttaa hakemuksen tekijäksi sellaisen henkilön, jolla ei ole nimenkirjoitusoikeutta, tee valtuutukset Suomi.fi-palvelussa. Vuodenvaihteen jälkeen   Katso-palvelussa nyt olevat valtuudet eivät siirry uuteen palveluun automaattisesti, vaan ne tulee luoda Suomi.fi-valtuuksiin.

 

Suomi.fi-valtuuksia käytetään mm. julkishallinnon asiointipalveluissa. Hyrrässä tarvittava valtuus on Maaseudun tuet ja etuudet: Maaseudun ja kalatalouden tukien ja korvauksien hakeminen / valmistelu / katselu. Ohjeita valtuuttamiseen Suomi.fi-valtuuksista löydät Ohjeet ja tuki -osioista.

 

Valtaosa yhdistyksistä voi valtuuttaa omatoimisesti Suomi.fi-valtuuksissa

Henkilö, jolla on oikeus edustaa yhdistystä yksin (toimia nimenkirjoittajana yksin), voi tunnistautua Suomi.fi-valtuuksiin omilla tunnistusvälineillään. Hän voi hoitaa yhdistyksen valtuutuksia Suomi.fi-palvelussa omatoimisesti. Esimerkiksi yhdistyksen puheenjohtajalla voi olla oikeus edustaa yhdistystä yksin.

Suomi.fi-palvelu tarkistaa edustamisoikeuden PRH:n yhdistysrekisteristä.

 

Joissakin tapauksissa kirjautuminen Suomi.fi-valtuuksiin ei onnistu, vaikka henkilölle on merkitty yhdistysrekisteriin oikeus edustaa yhdistystä yksin.

Tee silloin tarkistuspyyntö yhdistysrekisteriin prh.fi-sivujen palautelomakkeella. Valitse lomakkeella kohta ”Yhdistykset”. Kirjoita tekstikenttään, että Suomi.fi-valtuuttaminen ei onnistu, ja lisäksi seuraavat tiedot:

  • yhdistyksen Y-tunnus
  • henkilön nimi, jolla valtuuttaminen ei onnistu
  • sähköpostiosoite vastausta varten.

Tarkistuspyynnön voit tehdä prh.fi-sivujen palautelomakkeella.

 

Joidenkin yhdistysten nimenkirjoitussäännössä yhdistyksen edustamiseen edellytetään kahta tai useampaa edustajaa yhdessä. Näissä tapauksissa lähetä valtuushakemus liitteineen Suomi.fi:n virkailijavaltuuttamispalveluun. Sama koskee myös sellaisia organisaatioita, joita ei ole merkitty kaupparekisteriin, yhdistysrekisteriin eikä YTJ:ään (esimerkiksi kunnat, oppilaitokset, seurakunnat ja jotkin yhdistykset). Tarkemmat ohjeet löydät virkailijavaltuuttamispalvelusta. 

 

Lisätietoja Keskipiste-Leaderista sekä Ruokaviraston sivuilta

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle

Facebook
Keskipiste-Leader - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu