Ihmisten kokoisille ideoille!

KESKIPISTE-LEADER RY  on maaseudun
kehittämisyhdistys toiminta-alueenaan
Haapajärven, Haapaveden, Kärsämäen,
Nivalan, Pyhännän, Pyhäjärven,
Reisjärven ja Siikalatvan kunnat.

Etusivulle

Keskipiste-Leader on mukana  ERASMUS+ -ohjelmasta rahoitettavassa EVS Eurooppalainen vapaaehtoispalvelussa. Keskipiste-Leader vastaanottaa ja lähettää nuoria ympäri Eurooppaa tekemään vapaaehtoistyötä yhteisöjen hyväksi.

 

Mikä on Youth in Action -ohjelma?

ERAMSMUS+  Youth in Action -ohjelma antaa nuorille mahdollisuuden vaikuttaa elinympäristöönsä, saada kansainvälistä kokemusta ja toimia yhdessä muiden nuorten kanssa Suomessa ja Euroopassa. Ohjelma tukee nuorten oppimista vapaa-ajalla ja arjessa. Osallistumalla ohjelman toimintoihin nuoret oppivat käytännön tekemisen ja kokemisen kautta erilaisia kansalaistaitoja, erilaisuuden ymmärtämistä sekä vaikuttamista ja aloitteellisuutta. Nuoret ovat projekteissa aktiivisia tekijöitä, jotka osallistuvat suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin. Tämä vahvistaa nuorten aktiivista kansalaisuutta ja osallistumista.

 

Mikä on EVS- ohjelma?

EVS tulee sanoista European Voluntary Service eli Eurooppalainen Vapaaehtoispalvelu. Tämä ERASMUS+ - Youth in Action -ohjelman osa antaa nuorelle mahdollisuuden tehdä vapaaehtoistyötä ulkomailla. Palvelu toisessa maassa antaa nuorelle työkokemusta, kasvattaa kielellistä osaamista ja opastaa kulttuurienväliseen kanssakäymiseen. Tehtävät eivät kuitenkaan edellytä nuorelta ammatillista osaamista tai kielitaitoa.

Vapaaehtoispalvelu tarjoaa yleishyödyllisille tahoille mahdollisuuden kehittää omaa toimintaansa ja saada kokemuksia kulttuurien välisestä vaihdosta työ- ja arkielämässä.

 

Mitä EVS voi olla?

Vapaaehtoispalvelu voi olla esimerkiksi:

- kansainvälisyyskasvatusta iltapäiväkerhossa

- päihteiden vastaisen kampanjan toteuttamista

- monikulttuurisuustyötä näytelmän keinoin

- ympäristökasvatusta luonnonsuojelualueella

- tai muuta kehittävää ja vaihtelevaa työtä

Kesto on yleensä 2-12kk ja sinun tarvitsee olla iältäsi 18-30 -vuotias nuori.

 

Keskipiste-Leader ja EVS

Keskipiste-Leader on akkreditoitunut olemaan lähettävä ja vastaanottava taho EVS -palvelussa. Tämä tarkoittaa sitä, että me otamme vastaan nuoria Euroopasta ja sijoitamme heidät toimimaan jonnekin alueemme yhdistykseen tai yhteisöön tekemään vapaaehtoistyötä. Olemme ottaneet nuoria vastaan Saksasta, Ukrainasta, Kreikasta ja Espanjasta. He ovat toimineet Reisjärvellä, Nivalassa, Haapavedellä ja Kärsämäellä. Kerrallaan voimme vastaanottaa 2 nuorta, jotka sitten saavat työnsä esim. paikallisesta 4h-yhdistyksestä, oppilaitoksen vapaa-ajanohjauksesta, kunnan kulttuuritoimesta tai mistä tahansa muulta asiasta kiinnostuneelta taholta.

 

Lisäksi voimme olla mukana lähettämässä alueemme yli 18 -vuotiaita nuoria suorittamaan vapaaehtoispalvelusta ympäri Eurooppaa. Jos siis olet kiinnostunut esim. viettämään kiinnostavan ja hyödyllisen välivuoden Euroopassa, ota rohkeasti yhteyttä ja etsitään sinulle sopiva vapaaehtoispalvelupaikka.

 

Lisätietoja:

hankeneuvoja Anni-Mari Isoherranen

 

tai

Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, josta löydät tietoja Youth in Action -ohjelmasta ja EVS -palvelusta. Lisäksi kannattaa kurkistaa, millaista vapaaehtoistyötä on tarjolla EVS-tietokannassa.

 

Facebook
Keskipiste-Leader - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu