Ihmisten kokoisille ideoille!

KESKIPISTE-LEADER RY  on maaseudun
kehittämisyhdistys toiminta-alueenaan
Haapajärven, Haapaveden, Kärsämäen,
Nivalan, Pyhännän, Pyhäjärven,
Reisjärven ja Siikalatvan kunnat.

Etusivulle

keskipiste-leader ry

Keskipiste-Leader ry on maaseudun kehittämisyhdistys, joka toimii kahdeksan kunnan alueella Nivala-Haapajärven sekä Haapaveden-Siikalatvan seutukunnissa.

 

Leader-ryhmä on rekisteröity yhdistys, joka kannustaa maaseudun asukkaita kehittämään omaa kotiseutuaan, lisäämään sen viihtyisyyttä sekä synnyttämään uusia työpaikkoja ja yrityksiä. Leader-ryhmät ovat laatineet alueelleen paikallisen maaseudun kehittämisstrategian, jota ne toteuttavat seitsemän vuotta kestävän ohjelmakauden ajan 2014-2020.

 

Leader-ryhmät rahoittavat yleishyödyllisiä ja elinkeinotoimintaa edistäviä hankkeita sekä yritystukia. Leader-ryhmät neuvovat tuen hakijoita hakemusten valmistelussa ja hankkeiden toteuttamisessa. Ryhmän toimintaan voi osallistua kuka tahansa alueen asukas toteuttamalla hankkeen, olemalla mukana hankkeessa tai liittymällä yhdistyksen jäseneksi. Voisitko sinäkin tulla mukaan toimintaan? Keskipiste-Leader ry:n jäseneksi voivat liittyä kaikki yhdistyksen toimialueella asuvat maaseudun kehittämisestä kiinnostuneet henkilöt ja yhteisöt. Voit täyttää  jäsenhakemuslomakkeen tai toimittaa tiedot sähköpostilla info(a)keskipisteleader.fi . Yhdistyksen hallitus hyväksyy uudet jäsenet.

 

Leaderin kantavia ajatuksia ovat:

  • Alhaalta ylöspäin -periaate eli hankkeiden valmistelu ja päätösvalta rahoitettavista hankkeista on tavallisilla ihmisillä, jotka ovat kotiseutunsa parhaita asiantuntijoita. Kuka tahansa voi tulla toimintaan mukaan.

  • Uusien toimintatapojen ja menetelmien kokeilu, jonka tavoitteena on maaseudun elinkeinojen kehittäminen ja työpaikkojen luominen.

  • Resurssien kokoaminen verkostoitumalla pienten toimijoiden kesken sekä yhteistyö yritysten, järjestöjen ja julkisen sektorin kanssa.

  • Erityisesti naisten ja nuorten työmahdollisuuksien ja elinolosuhteiden parantaminen.

  • Kestävä kehitys.

  • Kansainvälistyminen ja alueiden välinen yhteistyö.

 

Lisätietoja Suomen Leader-toiminnasta löydät Leader Suomi -sivustolta

 

Yhdistyksen säännöt (pdf)

Facebook
Keskipiste-Leader - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu