Ihmisten kokoisille ideoille!

KESKIPISTE-LEADER RY  on maaseudun
kehittämisyhdistys toiminta-alueenaan
Haapajärven, Haapaveden, Kärsämäen,
Nivalan, Pyhännän, Pyhäjärven,
Reisjärven ja Siikalatvan kunnat.

Etusivulle

Vuoden Leader-hanke 2011:

Väentupa- investointihanke 1.1.2010–31.12.2011

Pyhäjärven KolmiKanta ry on kyläyhdistys, joka on toiminut pitkään monipuolisesti ja aktiivisesti. Kyläyhdistys on palkittu Pyhäjärven kaupungin vuoden kylänä viisi kertaa ja se on ollut Pohjois-Pohjanmaan Vuoden kylä vuonna2006. Suomen kylätoiminta ry myönsi valtakunnallisen tunnustuspalkinnon KolmiKanta ry:lle vuonna 2007.

 

Yhdistystä oli hiertänyt erityisesti kokoontumistilojen puute, koska aiemmin kokoontumispaikkana ollut koulurakennus oli myyty. Kyläsuunnitelmaan olikin kirjattu vuosille 2003–2010 kokoontumistilojen toteuttaminen. Tarkoituksena oli että kylätalo tarjoaisi kaikenikäisten ihmisten tarpeisiin soveltuvat tilat -pikkuväestä varttuneeseen väkeen. Myös kyläyhdistys saisi tarvitsemansa toimisto- varasto- ja kokoontumistilat. Kylätalolle sopiva tontti oli ostettu jo vuonna 2005. Tontille rakennettiin hirsinen mansardikattoinen Väentupa. Rakennustöihin osallistui talkooväkeä, myös ulkomailta saapui apuvoimia, kun Kansainvälisen ystävyyskylä Hagedornin (Saksa) viisi kyläaktiivia saapuivat heinäkuussa 2010 osallistumaan talkootöihin.

 

Perusteluina valinnalle vuoden hankkeeksi olivat mm. hankkeen rohkeus ja ennakkoluulottomuus. Väentupa-investointihanke oli poikkeuksellisen suuri ponnistus pienelle toimijalle ja hyvä ihmisiä sekä voimia yhdistävä esimerkki yhteisöllisyydestä ja periksiantamattomuudesta.

 

Väentupaa käyttävät tällä hetkellä kyläläiset vauvasta vaariin, tiloja voi vuokrata juhlakäyttöön ja nuoret työllistyvät kesäkioskin kautta.

 

Facebook
Keskipiste-Leader - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu