Ihmisten kokoisille ideoille!

KESKIPISTE-LEADER RY  on maaseudun
kehittämisyhdistys toiminta-alueenaan
Haapajärven, Haapaveden, Kärsämäen,
Nivalan, Pyhännän, Pyhäjärven,
Reisjärven ja Siikalatvan kunnat.

Etusivulle

VUODEN Leader-HANKE 2012:

Ravirata 2000-luvulle,  15.10.2010–31.12.2012

Reisjärven Kangaskylän raviradalle oli suunniteltu jo pitkään uutta tuomaritornia/kahvilarakennusta, mutta asiat eivät olleet edenneet suunnitelmaa pidemmälle. Vuonna 2009 Reisjärven Hevosystävien hallitus uusiutui ja samalla haaveet raviradan käytön monipuolistamisesta ja tehostamisesta nousivat uudelleen pintaan. Mukaan haluttiin myös ratsastuspuolen ihmisiä ja näin sai alkunsa Suomen oloissa edelleen poikkeuksellinen yhteistyö: ratsastus- ja ravi-ihmiset suunnittelemassa yhteistä toimintaa hevosten ympärille.

 

Ravirataa käyttävät myös Reisjärven JM-autoiliijat ja myös heillä on aktiivista harjoitus- ja kilpailutoimintaa. 2000-luvulle siirretty ravirata on miellyttävä ympäristö kesäisten tapahtumien järjestämiselle niin hevos- kuin autoihmisillekin. Talkoisiin osallistui lähes kaksikymmentä talkoolaista ja talkootunteja kertyi yhteensä 1600. Raviradan rakennuksien kunnostus vaati paljon työtä, mutta samalla yhdisti alueen asukkaita ja vahvisti yhteishenkeä.

 

Mitä on tapahtunut hankkeen jälkeen:

"Kun hankkeemme palkittiin alueemme parhaana, joimme sen kunniaksi kakkukahvit.

Vaikka hankerahoitus päättyi, eivät työt radalla päättyneet. Kun lumet keväällä sulivat, alkoivat työt radalla. Valjastuskatos maalattiin samanväriseksi kuin päärakennus. Valjastuskatoksen molemmille puolille tehtiin avovaljastuspaikkoja, joihin hevoset voi laittaa kiinni valjastuksen ajaksi. Yleisön ja radan välistä aitaa jatkettiin turvallisuuden takaamiseksi ja voittajakehään tehtiin aita.

 

Heinäkuussa ajettiin avajaisravit, joissa oli kunniavieraana Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Mika Lintilä. Uusi kahvio ja uudet vessat saivat kiitokset yleisöltä. Myös Reisjärven Urheiluautoilijat järjestivät radalla kilpailut ja kiittelivät uusia tiloja.

 

Taas tänä vuonna järjestetään heinäkuussa paikallisravit. Harjoitusraveja on suunniteltu joko keväälle tai syksylle. Erilaisia hevosiin liittyviä tapahtumia järjestetään myös jatkossa. Hallituksen kokoukset ja palaverit on voitu pitää nyt kesällä omissa tiloissa. Raviradan alueella olisi hyvä järjestää erilaisia eläimiin liittyviä tapahtumia, sen rauhallisen sijainnin vuoksia.

 

Terveisin Reisjärven Hevosystävät ry "

Facebook
Keskipiste-Leader - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu