Ihmisten kokoisille ideoille!

KESKIPISTE-LEADER RY  on maaseudun
kehittämisyhdistys toiminta-alueenaan
Haapajärven, Haapaveden, Kärsämäen,
Nivalan, Pyhännän, Pyhäjärven,
Reisjärven ja Siikalatvan kunnat.

Etusivulle

vuoden leader-hanke 2014

Kulttuurialan innovaatio- ja osaamiskeskus

Vuonna 2012 Kärsämäelle perustettu Kattilakosken kulttuuriosuuskunta syntyi tarpeesta kehittää uudenlaisia ratkaisuja kulttuuripalveluiden turvaamiseksi pienissä maaseutukunnissa. Hankkeen tavoitteena on ollut osuuskuntatoiminnan käynnistäminen ja kehittäminen kulttuurialan osaamis- ja innovaatiokeskukseksi, kolmannen sektorin yhteistyön lisääminen ja kulttuurimatkailun sekä taiteilijaresidenssitoiminnan edistäminen.


Osuuskunta koordinoi paikkakunnan kulttuuritoiminnan tiedotusta ja kehittää kulttuuritoimintaa ja kulttuurimatkailua mm. erilaisten hankkeiden avulla. Pääasiassa suomalaisille ja kansainvälisille matkailijoille ja vieraille kehitetään ohjelma- ja elämyspalveluja. Kattilakosken kulttuuriosuuskunta tarjoaa hallinto- ja tukipalveluja mm. hankkeille ja kulttuuriyhdistyksille sekä tuottaa Kärsämäen kunnan kulttuuritoimen palvelut. Osuuskunnan kautta laskuttamalla voi toimia yrittäjän tapaan perustamatta omaa toiminimeä tai yritystä.


Kulttuuriosuuskunta on Leader-tuen avulla hankkinut myös Kärsämäen vanhan Pappilan alueen toimijoiden yhteiseen käyttöön. Pappilan tiloja voi vuokrata juhlien, kokousten ja muiden tapahtumien järjestämiseen. Pappilaan ja Taidetalo Nahkurille on käynnistetty kansainvälistä taiteilijaresidenssitoimintaa. Osuuskunta on myös hyväksytty isäntäorganisaatioksi ERASMUS+ -ohjelman EVS-vapaaehtoispalveluun ja vastaanottanut useita nuoria eri puolilta Eurooppaa tekemään vapaaehtoistyötä. Osuuskunta on toimiensa kautta lisännyt paikkakunnan elinvoimaa ja kulttuuritarjontaa sekä edistänyt kansainvälisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Facebook
Keskipiste-Leader - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu