Ihmisten kokoisille ideoille!

 

 

 

KESKIPISTE-LEADER RY  on maaseudun
kehittämisyhdistys toiminta-alueenaan
Haapajärven, Haapaveden, Kärsämäen,
Nivalan, Pyhännän, Pyhäjärven,
Reisjärven ja Siikalatvan kunnat.

Etusivulle

 

Nuoriso Leader on toiminut alueen nuorten hyväksi jo vuodesta 2010 lähtien. Tällä sivulla pääset kurkistamaan eri vuosina jaettuja tukia ja kenties ottamaan niistä mallia tai ideaa omalle ryhmällenne. Ei muuta kuin tutustumaan!

 

Nuoriso Leader projektit 2017

 

Nuoriso Leader projektit 2016

 

Nuoriso Leader projektit 2015

 

Nuoriso Leader projektit 2014

 

Nuoriso Leader projektit 2013

 

Nuoriso Leader projektit 2012 

 

Nuoriso Leader projektit 2011

 

Nuoriso Leader projektit 2010

 

 

Vuoden paras Nuoriso Leader -hanke palkitaan 250€ jatkorahoituksella.

 

 

Tähän mennessä palkitut hankkeet:

 

 

VUODEN NUORISO LEADER -HANKE 2020: Viljanmin siivous, Autonsiivous palvelu

 

Palkinnon saaja: 4H-yritys Viljamin siivous

 

Viljamin siivous -yrityksen Auton siivouspalvelu -projektin idea oli tarjota asiakkaille palvelua vaivattomasti asiakkaan omaan kotipihaan. 

Projektissa nuoren oma-aloitteisuus, aktiivisuus ja yrittäjämäinen asenne korostuivat jo hakemuksessa. Projekti on hyvä esimerkki siitä, kuinka järkevällä rahankäytöllä, palveluhenkisellä asenteella ja asiakasystävällisellä palvelulla nuori pystyy kehittämään maaseudunpalveluita siinä missä ”oikeatkin” yritykset ja samalla työllistää itsensä.

 

Jatkorahoituksen avulla on tarkoitus kehittää yritystoimintaa.

 

VUODEN NUORISO LEADER -HANKE 2019: Nivalan VPK-nuoret 

Elvytystaitoiset nuoret – projekti on erilainen ja ainutlaatuinen projekti, jonka tavoitteena on parantaa lasten ja nuorten elvytystaitoja ja näin rohkaista nuoria toimimaan tapaturman sattuessa sekä auttamaan hädässä olevia. Rahoituksen avulla nuoret hankkivat nykyaikaisen Little Anne elvytysnuken. Kyseinen elvytysnukke antaa suoran palautteen elvytyksen laadusta käyttäjänsä puhelimeen ja näin elvyttäjä voi seurata omaa kehittymistään.

 

Jatkototeutusrahan avulla kehitetään Elvytystaitoiset nuoret -ryhmän toimintaa.

 

VUODEN NUORISO LEADER -HANKE 2018: Onnen Haukku, Seikkailuleiri

Projektissa Onnen Haukun tytöt ovat onnistuneet yhdistämään omat kerhonohjaaja kokemuksensa sekä eläinharrastuksensa kesätyöksi. He ovat omalla aktiivisella toiminnallaan ja positiivisella energialla luoneet  lapsille mainion leirikokemuksen. Ohjelmasta löytyi monipuolista tekemistä, mm. talutusratsastusta, satutuokioita, seikkailua metsässä, kisailua ja visailua, eläinten hoitoa. Projektin suunnittelussa ja toteutuksessa nuoret ovat joutuneet pohtimaan toiminnan sisältöä, toiminnan aikatauluttamista, mutta myös toiminnan taloudellisuutta. Nuoriso Leader –rahoituksen avulla nuoret hankkivat mm. hygienia- ja siivoustarvikkeita, kertakäyttöastioita, leivonta tarvikkeita sekä ensiaputarvikkeita. Erityismaininnan Onnen Haukku saa hyvästä raportista, onnistuneista kuvista sekä videomateriaalista.

 

Jatkorahoituksen tarkoitus on kannustaa näitä nuoria toimimaan jatkossakin aktiivisesti ja luovasti sekä suunnittelemaan lisää monipuolista toimintaa kotiseudulleen.

 

VUODEN NUORISO LEADER -HANKE 2017: Energy Girls

Energy Girls -projekti on loistava esimerkki siitä, kuinka valtavalla energialla ja loistavalla asenteella nuoret voivat työllistää itsensä kesätöihin ja samalla järjestää yhteisöllistä toimintaa lapsille sekä muille kaupungin asukkaille. Projektin toteutuksessa ja Nuoriso Leader tukea hakiessaan nuoret ovat joutuneet pohtimaan toiminnan sisältöä, kustannuksia sekä toiminnan aikatauluttamista. Rahoituksen avulla nuoret järjestivät koulun tiloihin kahvilan ja sen yhteyteen paikallisen taiteilijan taidenäyttelyn, viidakkoseikkailua ja taideluolan lapsille sekä kirppiksen. 

 

Jatkorahoituksen tarkoitus on kannustaa nuoria olemaan jatkossakin aktiivisia ja suunnittelemaan toiminnalleen jatkoa. 

 

VUODEN NUORISO LEADER -HANKE 2016: Katvalan kesäkahvila

Katvalan kesäkahvila -projekti on tarjonnut kahdelle nuorelle tytölle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä ja saanut heidät innostumaan asiasta. Nuoriso Leader tukea hakiessaan he ovat joutuneet yhdessä miettimään, mitä raaka-aine- ja materiaalihankintoja on tarpeen tehdä ennen yritystoiminnan aloittamista.  Lisäksi tytöt ovat oppineet, mistä voi hakea rahoitusta yritystoimintaan.

 

Jatkorahoituksen tarkoitus on kannustaa tyttöjä jatkamaan työntekoa ja olemaan aktiivisia myös jatkossa. Yrittäjyys onkin pyörinyt monella tapaa molempien tyttöjen mielessä kesäkahvilan jälkeen, jossain vaiheessa heillä on haaveena jatkaa yrittämistä.

 

VUODEN NUORISO LEADER -HANKE 2015: Completely Indie Game Developing

Vuonna 2015 palkinto myönnettiin  ensimmäistä kertaan nuorten yritykselle.  Eaglesaur Studios- yrityksen idea on kehittää sellaisia sovelluskaupasta ladattavia mobiilipelejä, joita nuoret itse haluavat pelata, mutta niitä ei ole saatavilla. Nuoriso Leader –tukea haettiin pelienteko-ohjelmistoihin sekä Google Play-sovelluskaupan julkaisumaksuun. Yrityksen ensimmäinen peli on nyt julkaistu ja ladattavissa. Jatkorahoituksen saaminen mahdollistaa uusien pelien kehittämisen ja julkaisemisen.

 

VUODEN NUORISO LEADER -HANKE 2014: Ranttilan frisbeegolfrata ja ajanviettopaikka

Hankkeessa nuoret raivasivat metsää frisbeegolfrataa varten ja hankkivat pelaamisen tarvittavia koreja. Lisäksi nuoret rakensivat metsään nuotiopaikan makkaranpaistoa ja ajanviettoa varten. Ranttilan frisbeegolfradan toteuttamiseksi nuorten on täytynyt tehdä kovasti talkootöitä. Rata on avoin kaikille lajista kiinnostuneille, joten muutkin kuin ryhmäläiset itse ovat hyötyneet hankkeesta. Ryhmäläisillä on jo jatkosuunnitelmia radan ja ajanviettopaikan kehittämiseksi.

 

 

VUODEN NUORISO LEADER -HANKE 2013: Mirror Guitar laulamaan!

Mirror Guitar on 10–12 vuotiaiden poikien rokkibändi. Bändi oli ollut kasassa kaksi vuotta ja soittotaito oli kehittynyt kovasti. Bändi oli tullut siihen tulokseen, että nyt pitäisi saada laulukin mukaan, mutta tarvittavat välineet puuttuivat. Bändissä on kaksi laulutaitoista poikaa ja molemmille tarvittiin mikrofoni.

Bändille hankittiin laulua ja sen harjoittelemista parantavat tarvikkeet ja pojat ovat keikkailleet ahkerasti.

 

 

VUODEN NUORISO LEADER -HANKE 2012: Tavastkengän Tahti, Pesiskerho

Idea pesiskerhon perustamisesta sai alkunsa kun kylällä ei ollut järjestettyä pesäpallo – toimintaa, mutta sopiva pelikenttä ja innokkaita pelaajia löytyi.

Nuoriso Leaderin avulla hankittiin räpylöitä, mailoja, palloja, välinekassi palloille ja mailoille, juomapulloja ja juomapulloteline sekä ensiapuvälineitä. Pelaajia on ollut mukana joka kerta vähintään kymmenkunta ja pelitaidot ovat kehittyneet. Pesiskerhoa pidettiin sunnuntaisin, aluksi lämmiteltiin lihakset heitto- ja lyöntiharjoituksilla minkä jälkeen pesistä joko täydellä kentällä tai kahdella pesällä. Pelejä keksittiin myös itse, mikäli kävijämäärä oli liian pieni pesäpallon pelaamiseen.

 

 

VUODEN NUORISO LEADER -HANKE 2011: Pennut ja Penskat

Pennut ja Penskat – hankkeen idea lähti liikkeelle kun Kärsämäkinen tyttöryhmä halusi apua koirankouluttajalta omien koiranpentujensa kouluttamiseen. Nuoret keksivät että Miilurannan entisellä koululla voisi pitää neljän päivän päiväleirikoulutyyppinen kurssi, johon palkattaisiin vetäjä Kärsämäen Kennelyhdistykseltä.

Kurssi toteutettiin Miilurannan koululla 12–15.7.2010. Kouluttajana toimivat Kärsämäen Kennelseuran kouluttajat. Mukana koulutuksessa oli kuusi nuorta ja heidän pentukoiransa. Lisäksi kouluttajat toivat omat koiransa mukaan näyttämään esimerkkiä. Kurssilla käytiin läpi koiran hoitoon ja terveyteen liittyviä asioita sekä puhuttiin lemmikkieläimen mukanaan tuomasta vastuusta ja lemmikkieläimen oikeasta kohtelusta. Lisäksi jokainen koiranomistaja sai vinkkejä oman koiransa erityistarpeista koiran rotu ja luonne huomioon ottaen. Koiran kouluttamista käytiin läpi kentällä päivittäin ja tutustuttiin pelastus- ja etsintäkoirien työhön.  Kurssin tavoitteena ollut turvallinen leikki ja yhteistyö koiran kanssa, sekä vastuunotto lemmikistä ylittyivät moninkertaisesti.

 

Facebook
Keskipiste-Leader - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu